DVORANA SLAVNIH

24.11.2005.

BAKIR HADŽIOMEROVIĆ

Bakir Hadžiomerović, svoj novinarski angažman, počeo je 1995. godine pred kamerama Televizije Bosne i Hercegovine. Prvu televizijsku emisiju uradio je u maju 1996. godine, u kojoj mu je gost bio Karl Bilt, prvi visoki predstavnik u BiH. Godine 1998. dobio je stalni angažman na dnevniku TV BiH, gdje je pratio rad međunarodnih organizacija.
"Godine 1998. na TV BiH počeo sam raditi serijal intervjua pod nazivom 'Na kraju dana'. Bilo je emitirano 25 ili 26 emisija. Nakon toga tadašnje rukovodstvo TV BiH me otjeralo sa ove televizije. Otišao sam na OBN. Baš u periodu kada sam prešao na OBN počela je intervencija NATO-a na Kosovu. Počeo sam raditi emisije o tome. Čini mi se da je bilo 37 takvih emisija, po konstrukciji slične dnevniku, koje su se uživo emitirale svaki dan. Poslije toga ljudi sa OBN-a ponudili su mi da napravim politički magazin 'Odjeci'. U jednoj emisiji gost mi je bio Žak Klajn, specijalni izaslanik generalnog sekretara UN-a. Pokušao je čitati u emisiji koja se emitirala uživo. Nisam mu dozvolio. Izašao je i nazvao rukovodstvo OBN-a, nakon čega su 'Odjeci' ukinuti. Odatle sam izašao onako 'na glavačke'. Sa OBN-a prelazim u sedmičnjak 'Slobodnu Bosnu'. Zaista nosim lijepe uspomene na taj period. Dok sam radio u 'Slobodnoj Bosni' pokrenuta je 'Re-fresh' produkcija koja je radila filmove Pjera Žalice, Srđana Vuletića... Radili smo 'Fresh free talk show' u sarajevskom Kamernom teatru s publikom. Imao sam 15 emisija. U sklopu te emisije radio sam zajedno s Zijom Mehićem, Ahmedom Imamovićem, Pjerom Žalicom, Srđanom Vuletićem, Acom Jevđevićem... To mi je bilo super iskustvo", priča Bakir.
Nakon "Fres free talk showa", rukovodstvo Televizije FBiH, Bakiru je ponudilo mogućnost, da u sklopu programske koncepcije ove televizije, napravi politički magazin "60 minuta", koji se svakog ponedjeljka emituje na FTV.


SUBJEKTIVNO

VAŠI PRIJEDLOZI
Molim Vas da u komentarima na postove predložite osobe za koje smatrate da bi trebaju biti upisane u ovaj blog. Takođe Vas molim da u sklopu svog prijedloga navedete i razloge zbog kojih bi se "osoba" trebala naći u ovoj DVORANI SLAVNIH.

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
3623

Powered by Blogger.ba